Lacko postúpil do druhého kola dvojhry, čaká ho Tipsarevič

14.01.2013 Celý región

Melbourne 14. januára (TASR) - Slovenský tenista Lukáš Lacko sa suverénnym spôsobom prebojoval do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne.
Štvrťfinalista tohtoročných podujatí v Dauhe a Aucklande si v úvodnom kole poradil so skúseným Luxemburčanom Gillesom Mullerom v troch setoch 6:2, 6:4 a 7:6 (3). Ďalším súperom Lacka, ktorý postúpil vlani na úvodnom podujatí veľkej štvorky z kvalifikácie až do 3. kola, bude ôsmy nasadený Srb Janko Tipsarevič po trojsetovom triumfe nad miláčikom domácich tribún Lleytonom Hewittom.
Slovenskému daviscupovému reprezentantovi vyšiel úvod stretnutia s Mullerom, keď hneď v úvodnom geme prelomil podanie súpera, v siedmom geme si pripísal na konto ďalší brejk a prvý set získal jasne vo svoj prospech. O osude druhého dejstva rozhodol rýchly brejk. V treťom sete išiel Lacko za stavu 5:4 podávať na víťazstvo v zápase. Muller odvrátil mečbal, vyrovnal na 5:5 a vynútil si tajbrejk, v ňom však ťahal za kratší koniec. Lacko, ktorý figuruje v najnovšom rebríčku ATP Entry najvyššie v kariére na 44. mieste, tak upravil vzájomnú bilanciu s Mullerom na 2:1 vo svoj prospech. Zverenec trénera Ladislava Simona má v Melbourne už istú prémiu 27.600 austrálskych dolárov a 45 bodov do svetového rebríčka.
Lacko bol so vstupom do turnaja spokojný. "Od začiatku zápasu to išlo ľahšie, ako som čakal. V úvode setov som vždy výborne zareturnoval. Bolo to podmienené aj tým, že Mullerovi vtedy nefungovalo prvé podanie, čo som dokonale využil. Relatívne v pohode som to potom dopodával až do konca. Muller dnes na returne príliš nevykrýval dvorec a nemusel som robiť nič špeciálne na to, aby som si držal servis. Aj na začiatku tretieho setu som ho hneď brejkol. Za stavu 5:4 som nevyužil mečbal, následne prišla chyba rozhodcu, ktorý neohlásil aut. Trochu ma to vyviedlo z miery, prehral som si podanie a Muller vyrovnal na 5:5. Pred rozhodujúcim tajbrejkom som sa však našťastie vynikajúco skoncentroval a zahral som ho na jednotku," povedal pre TASR Lacko, ktorý má stále problémy s boľavým členkom. Napriek tomu však dokáže podávať kvalitné výkony.
"Už dva týždne som na protizápalových liekoch. Stále to mám trochu boľavé, no zo dňa na deň sa to lepší, aj keď to nie je ešte stopercentné. V ďalšom kole očakávam náročný zápas. Tipsarevič hrá podobným štýlom ako Hewitt, len trochu lepšie servuje. V druhom kole grandslamu si už človek súpera nevyberie."
 

Vyberte región